tiistai 24. maaliskuuta 2015

Minusta tukari?


Kuten joka tiistai aamu tänäkin aamuna istuin historian luokassa historian tunnilla. Juuri siinä paikassa missä olen koko 8luokan historian istunut. Mutta tämä tunti ei ollutkaan mikä tahansa tunti, historian opettaja toi eteeni lapun. Kake(kaken on kasvatus keskustelu) lapun, valkoisessa lapussa luki "Luvaton poissa olo". Sillä hetkellä tunsin kyyneleet poskissani. Mitä ihmettä täällä tapahtui? En ole koskaan ollut kakessa. Tämän oli pakko olla väärin käsitys. Koko tunnin pelkäsin ja jännitin mitä olisi luvassa. Punnitsin todella monia eri vaihtoehtoja "Yleensä lintsaamisesta saa jälkkää pari tuntia" "Olisiko tämä joku tukari juttu?" Tunti meni ihan ohi korvieni ja pidätin vain kyyneliä. Pelkäsin niin paljon. Lopulta ikuisuudelta tuntunut tunti päättyi,ystäväni jonka kanssa haimme tukareiksi tuli samantien luokseni "Saitko sinäkin tuon kake lapun?" Huomasimme lappujen olevan täysin samat, kyse oli siis tukioppilas valinnoista.
Menimme odottamaan A122 luokan eteen, saimme nähdä monia muitakin hakijoita. Lopulta tukari tuli pyytämään meidät sisään. Sisään astuessa saimme raikuvat abloodit ja onnitteluita. Olimme uudet tukioppilaat, saisimme ensivuonna tehdä tukioppilaalle kuuluvia töitä. Olisimme uusien mokujen apuna. Tukarit toivat meidän kaulaan nauhat merkiksi siitä että olemme uudet tukioppilaat. Olin itsestäni todella ylpeä, se mistä olin jo seiskalla haaveillut oli toteutunut. Nostimme maljan ja söimme keksejä ja suklaata. Olisin voinnut itkeä onnesta, vitsi jonka tukioppilas ohjaaja oli tehnyt oli todella nerokas! Jälkeepäin nauran omalle hyväuskoisuudelleni.
Loppu päivän uudet tukarit tyynen rauhallisesti kävelivät nauhat kaulassaan. Pakkohan se oli maailmalle esitellä ketkä on uudet tukarit. Opettajat ja ystävät myös onnitteli paljon,onhan tämä suuri hetki.

Nyt on sopiva hetki kysyä mitä tukioppilaana tahdon saavuttaa?
Paljon tahtoisin ja paljon aijon asian eteenkin tehdä. Pyrin tukari luokaltani ehkäisemään kiusaamista ja muiden syrjintää. Jos näen jonkun heistä olevan yksin, menen rohkeasti hänelle puhumaan ja kysyn miksi hän on yksin? Tarjoan apua jokaiselle oppilaalle keiden tukena olen. Yritän parhaani mukaan avustaa heitä yläkoulun aloittamisessa. Pyrin tuomaan myös kouluun jotain uutta, järjestämään monipuolista ohjelmaa ja saada yleistä tunnelmaa viihtyisäksi. Yritän olla mahdollisimman esimerkillinen ja auttavainen. Tietysti mahdollisimman paljon yritän tuoda positiivisuutta ja saada oppilaat tutustumaan toisiinsa. Tahdon tukioppilaana olla mukava ja rento joka myös osaa johtaa. Eikä anna ryhmäläisten tehdä mitä lystää ja riehua tukari tunneilla tai välkillä. Tietysti yritän saada myös jokaisen viihtymään. enkä pakota ketään mihinkään.Jos hän sanoo ettei tahdo, se on okei minulle.

Viime kuussa alkoi kirjalliset hakemukset tukioppilaiksi, maanantaina oli haastattelut. Todistin minua haastateille tukareille olevani luova ja heittäytymis kykyinen. Jolta ei hetkeen ideat lopu. Kotitaudenkin opettajani kehui että minusta tulisi hyvä tukari " Yhteistyö kykyinen, siisti ja tarkka" Todella hyvä mieli tuli. Kiitos hänelle <3

Mutta huomenna keskiviikkona olisi ensimmäinen koulutuspäivä. Jännittää hieman mutta siitä tulee varmasti kivaa!

Mutta hyvää kevään jatkoa jokaiselle ^^

//Vilu aka Len//


2 kommenttia:

  1. Onnee hei ^^ Olin mäki vähän kikseis tutoriks pääsytä, joten tiedän tän niin hyvin :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos <3
    Olihan tämä aika shokeeraava hetki.

    VastaaPoista