tiistai 2. helmikuuta 2016

Minä ja uudet naapurini

Mulle luvattiin ettei pakolaiset vaikuta elämääni. Asun vastaanottokeskuksen naapurissa. Uudet naapurit kuten pakolaisia tykkään kutsua on ollut nyt viikon ja päiviä. He ehtivät olemaan naapureinani kolmisen päivää. Olivat tapelleet ja poliisi pysäytti minut. En saa enää lenkkeillä siihen suuntaan koska pakolaiset tappelee. Joku heistä oli huutanu, että tahtoo pois tästä paska paikasta. Nyt he ovat olleet päälle viikon täällä. Eilen pikkusiskoni tuli ystävänsä kanssa meille tarkoituksena mennä ratsastamaan. Pakolaiset olivat vihellelleet heille. Tytöt lähtivät liikuttamaan hevosta, pakolaiset olivat osoitelleet, nauraneet ja vihellelleet. Tuijotellut tyttöjä ja ärsyttäneet hevosta kauempana. 
Tänään, kun tulin kotiin. Sain huomata, että pihallamme on käynyt joku. Meillä on pihalla riistakamerat joiden kuvista huomasimme pakolaisen olleen paikalla. Uusi naapurini oli kiertänyt koko meidän pihan läpi ettei eksymisestä ole kyse. Poliisille asiasta ilmoitettu ja asiaa viety eteenpäin. Työntekijä luvannut ottaa henkilön puhutteluun.


                                  

Luvattiin ettei he vaikeuta meidän elämää. Eikö se muka ole vaikeuta jos 13vuotias pikkusiskoni ei uskalla tulla enää yksin kotiin koulusta. Eikö se ole vaikeuta etten voi lenkkeillä enää haluamassani paikassa vaan joudun kiertämään keskuksen kaukaa joka on vaikeaa, kun aivan naapurissa asun.

//vilu kun aka Len//

4 kommenttia:

 1. Tosi typerää että joudutte nyt pelkäämään :(( :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikea tilannehan se on.. Toivon hartaasti, että kesään mennessä tilanne rauhoittuu. Kesällä, kun ei tältä kylältä pääsee helposti poistumaan ellei pyöräile.

   Poista
 2. Musta on tosi harmi että näitä "mätiä" yksilöitä sattuu aina joukkoon. Kuitenkin ite vaikka asun kans suht lähellä turvapaikkakeskusta niin mulle ei oo tapahtunu mitään ja tuolakin suurin osa on niitä jotka oikeesti on paennu sotaa henkensä edestä, joitten lapsia tai sukulaisia on vielä siellä ja jotka pelkää koko ajan uutisia sieltä. On typerää että sitte muutama menee pilaamaan kaikkien maineen typeryyksissään ja aiheuttavat ongelmia paikallisten lisäks muille tpaikan hakijoille, ihan kun ei ois rasismia tässä maailmassa muutenkin niin miksi niitten pitää tietoisesti hommata sitä itse lisää. Toisaalta johonkin rajaan asti pitää myös ymmärtää että he tulevat suurin osa tänne meille täysin absurdeista oloista, kulttuuri, tavat ja kaikki muu on erilaista ja sotaakäyvässä maassa harvemmin laitkaan enää pelaa joten ne on ollu siellä aika vapaita tekemään mitä vaan ja nyt kun ne tulee tänne niin ne ei tunnu tajuavan yhtään että täälä on lait ja säännöt joita jokaisen pitää kunniottaa vaikkei niiden rikkomisesta rangaistus olekaan kodin räjäytys tai lapsiesi kaappaaminen, raiskaaminen ja tappaminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Ihan ymmärrettävää on. Kuitenkin olettaisin että jotain voitaisi tehdä näille mädille omenoille. Mutta spr työntekijöillä täällä päin menee sormi suuhun..

   Poista