maanantai 11. heinäkuuta 2016

Kadotettu coni ilo

Milloin rakkaasta harrastuksesta loppui ilo?
Miksi se edes loppui?
Johtuuko se siitä, että tunnen oloni ulkopuoliseksi?

Monia kysymyksiä on pyörinyt päässä ja monesti itketty asian vuoksi. Cosplay ja conit ovat minulle rakas harrastus, elämäntapa. Viime Yukissa se alkoi, conit eivät tuntuneet enää hyvältä vaan lähinä stressaavalta. En odottanut enää coniin pääsyä niin paljoa. Vaikka olin päivän tekeminen loppui kesken. Mimicon oli toukokuussa ja sama jatkui. Ei tuntunut enää oikealta ja stressin vuoksi itkin paljon. Mimissä kisa oli parhautta, heti kisan jälkeen iski tylsyys.

Nyt kaikki kruunautui viikonlopun Animeconiin. Conien pitäisi olla iloinen asia. Pitäisi olla hauskaa ja nauttia. En nauttinut enää. Lauantain iltana itkin majoituksessani. Halusin vain kotiin, omaan sänkyyn ja koirani luokse. Ahdisti ja stressasi aivan kamalasti enkä tiedä miksi. Onneksi sain yöllä unta ja aamulla oli jo helpompaa.

Mikä siis coneissa on vikana? En osaa vastata. En vain saa enää samaa hohtoa mitä esim. vuoden 2013 Desuconissa joka oli ensimmäinen conini. Myyntipöydissä oli taikaa, tahdoin kaiken sieltä, aivan kaiken! Upeita cosseja kuvattavana ja paljon ihmisiä. Ei. Ei enää. 13 conia ja päälle kolme vuotta. Aika on mennyt nopeasti. Conit antoivat enemmän kuin ottivat. Nyt ottavat enemmän kuin antavat.

Mitä siis aijon tehdä?
Lopetan conit hetkeksi. Palaan coneihin vuoden päätyttyä. 7kk tauko. Se kuulostaa hurjalta, mutta se on hyväksi minulle. Jos silloinkaan ei tunnu hyvältä odotan, että ikäni riittää k18 coneihin. Ehkä olen kyllästynyt pieniin conittajiin joilta osalta puuttuu käytöstavat ja jotka huutavat "kawaii desua" jokaisessa käänteessä. Kokeilen ehkä toista lähestymistapaa coneja kohtaan. Nyt olen ollut tavallinen kävijä. Entä työntekijänä tai kisaajana? Tai jotain muuta. En tiedä. Aika näyttää. Minut nähdään ehkä seuraavan kerran coneissa helmikuun Yukiconissa. Tämä ei tarkoita cosplayn lopettamista. Cosplay on osa minua kuin purkka tukassa. Harrastaa voi ilman conejakin.


//vilu//

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti