torstai 4. elokuuta 2016

Miksi en meikkaa?

Kysymys jonka joskus kuulin ja joskus vastasin. Tähän kysymykseen tahdon palata jälleen.
Heti alkuun voin sanoa etten näe meikkaamisessa mitään väärää vaikka minun juttuni ei ole.

Olen meikkaillut ja meikkaan edelleen. Meikkaamiseni on vain rajoittunut cosplayhin ja juhliin jossa kuvia otetaan. Silloinkin meikki on kevyt. Muuten menen tyytyväisenä omalla naamallani.  
En jätä meikkiä siksi, ettei miehet arvosta meikkiä. En ole syntynyt tänne miellyttääkseni jokaista miestä. En ole meikillä tai ilman kedon kaunein kukka. Mutta riittävä elämäni miehelle ja tietysti itseltäni.

                             
Siinä minä meikissä. Koko suloinen elovena olumukseni katosi. Juuri meikittömyys on yksi asia josta pidän itsestäni. Pidän kasvoistani ilman meikkiä. Olen suloinen juuri näin, miksi tuhoaisin jo valmiiksi suloisen olemukseni meikillä? Minulle meikki ei sovi. Toisille se sopii. 
Olen yritänyt opetella meikkaamista. Saada itseni näyttämään meikin kanssa paremmalta. Karu totuus on ettei meikki tehnyt minusta yhtään kauniimpaa. Taitoni ovat riittävän hyvät cosplayhin ja sillä pärjään.
  

                               
Toisille meikkaaminen on tapa panostaa itseensä ja antaa sen tuoma luxus hetki. Panostan minäkin itseeni ja hemmottelen itseäni samalla rahalla minkä joku toinen käyttää meikkeihin. Säästän meikin kulut jolloin voin panostaa vaikka tyyriimpää voiteeseen josta saan itse sen hyvän olon tunteen. Joka ilta, rasvatessa itseäni the bodyshopin voiteilla koen arjen luxusta. Ihana tuoksu, teho sekä eettisyys samassa. Vaikka en naamaani panosta, panosta hiuksiini. Värjäytän ja leikkautan tutulla kampaajalla lettini ja saan sillä onnelisuuden tunnetta. Ennen kaikkea saan rauhassa nukkua pitkään ilman hoppua meikata.

                
Itse pidän monia meikattuja ihmisiä kauniina. Se on jotain niin ihmeellistä miten ihminen taiteilee naamalleen jotain niin kaunista ja silti niin siistillä jäljellä. Jos näen meikatun ihmisen kadulla en ajattele heti hänen olevan huonon itsetunnon omaava pelkuri. Meikkin käyttö näkyvästi vaatii myös rohkeutta, kuten ilman meikkiä olo. 

//vilu//


 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti