torstai 4. elokuuta 2016

Puhelimen syövereistä

Heissan!
Kuten snäppiäni(vilma_kampela) seuranneet tietävätkin tiistaina leikkasin hiukseni. Keskivikkona nautin ystäväni seurasta nuudeliwokin kanssa. Herkua oli. 
Nyt ennen koulun alkua on hyvä hetki katsoa puhelimeni syövereihin.

                                         
Kesäkuussa kävin katsomassa Kirottu 2 elokuvissa. Äitini ja siskoni kävivät uusimman Liisan tsekkaamassa. Kirottu oli hyvä ja vaikka toinen osa juoneen pääsi mukaan hyvin.

                                        
Heinäkuu oli shoppailua ja tuhlausta. Kesätyön palkan ja ylimääräistä upotin uuteen koneeseeni. Jonka osat alkavat varmaan postiin putoilla näinä päivinä. Lehtipihviä on syöty myös monesti. Se on vain niin hyvää.

                                
Mökillä tuli käytyä josta suurempaa postausta heti, kun koneen saan käsiini! 

                               
Ikävä kyllä on myös eläinlääkärissä käyty. Vanhimmalta koiraltamme Viiviltä löytyi hillitön kasvain. Onneksi hyvälaatuinen ja säikähdyksellä selvittiin. Viivi on jälleen oma kiukkunen akkansa.


Tälläinen pieni puhelinpostaus torstain kunniaksi.
Huomenna Lahteen ja lauantaina enoni häihin! Viimeistä viedään ennen kouluun menoa.

//vilu//

Ps. Jos joku täällä on opiskellut ekamissa lähihoitajaksi tai jossain muualla vinkejä saa antaa 

 
 
 
 

2 kommenttia:

 1. Kysele paljon opettajilta, tyhmiä kysymyksiä ei ole. Tuntien perumisesta ilmoitellaan vähän huonosti (saatettiin koko luokka mennä aamulla kahdeksaksi kouluun huomaamaan, että meidän ryhmän lukujärjestys siltä päivältä on kokonaan rastittu yli eikä siitä ilmoitettu mitään), joten kärsivällisyys on ehdottomasti tärkeää. Opiskelu poikkeaa tosi paljon peruskoulusta ja vaatii henkisestikin tosi paljon, joten pitkät yöunet on tärkeät, kouluun kannattaa ottaa eväitä etenkin jos on neljään asti koulua. Kavereiden kanssa opiskelu on huomattavasti yksin lukemista tehokkaampaa. Ei kannata lannistua jos kokeet ei mene ekalla läpi, ne on järkyttävän vaikeita osa (luita ja lihaksia latinaksi, lääkelaskuista pitää saada kaikki täysin oikein ja kaikkea muuta hassunhauskaa). Työssäoppimisessa opiskelijoita kohdellaan aivan eri tavalla kuin vakituisia, toisissa paikoissa opiskelijalle sysätään enemmän vastuuta kuin olisi kohtuullista, eikä kannata pelätä ilmottaa siitä vastaavalle opettajalle: mulla meni mielenterveys sen takia, etten kiltteyttäni ilmottanut. Jos työssäoppimispaikassa tehdään eri tavalla kun koulussa on opetettu, kysy siitä ja tee sitten ite kumman koet luontevammaksi: oikea elämä ei oo aina oppikirjaesimerkkien mukasta ja koulun mallin mukaan tekeminen saattaa olla tosi huono tietyissä paikoissa. Ristiriitasuuksia tulee paljon. Ja etenkin entisenä mielenterveysongelmaisena kannattaa tietää, että hoipalla on tosi hyvä terveydenhuolto ja kuraattori, joten ehdottomasti sinne tai jollekin opettajalle puhumaan jos tuntuu menevän liian raskaaksi.

  Tässä nyt muutama mitä tuli itelle mieleen, jos tulee jotaan kysyttävää tai haluut muuten vaan jutella niin voit tulla heittämään kommentilla mun blogin puolella, instassa tai naamakirjassa :D onnea vielä koulupaikan johdosta ja jaksamista tulevaan syksyyn!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huuh
   Kiitos! Tässä oli paljon neuvoa syksy ajatellen.
   Kiitos kovasti! Toivotaan, että syksy lähtee hyvin liikkeelle

   Poista