tiistai 13. syyskuuta 2016

"Tiesin heti ettei abortti ole vaihtoehto"

Mutta jos abortti onkin se ainut vaihtoehto? Eikä synnyttäminen tule kuuluunkaan? Olenko silloin murhaajaa? Tai muuten huono ihminen? Ei ja Ei.
Päätin sohaista tänään muurahaispesää ja kertoa mielipidettäni teinivanhemmuudesta. Miten itse toimisin jos saisin tietää odottavani lasta? Mitä ajattelen teiniäideistä ja teinivanhemmuudesta ylipäätään.

Itse en ole teiniäiti enkä siihen soppaan tahdo enkä aijo suostua. Siinä missä moni muu sanoisi pitävänsä iästä huolimatta lapsensa, minä sanoisin abortin olevan ainut vaihtoehto minulle. Yksinkertaisesti lapsiarki ei sopisi elämääni juuri nyt mitenkään. Olen vielä masennuksesta parantumisen kanssa eipäs-juupas leikissä eikä psyykkeeni vain jaksaisi raskausaikaa saati pientä lasta. Arvostan koulutusta todella paljon ja tahdon kouluttaa itseni ensin lähihoitajaksi josta ammattikorkean kautta ensihoitajaksi. Siinä välissä tahdon armeijaan josta tahdon lääkintämieheksi. Kerkeisinkö luoda uraa ja samalla vaihdella vaippoja? En. Lapsia tahdon, mutta eivät kuulu lähitulevaisuuden suunnitelmiin.

Ennen ajattelin abortin olevan murha. Nykyään tiedän onneksi paremmin. Miten voi murhata elonnon joka ei ole edes syntynyt? Sikiö ei ole vielä vauva eikä ihminen. Vaan katkaravulta näyttävä olento josta on mahdollista kasvaa ihminen jos kaikki menee hyvin. Raskaus voi muutenkin keskeytyä vaikka kuinka lasta toivottaisiin. Abortilla vaan taataan ettei kukaan joudu kärsimään jos sikiön annettaisiin kehittyä ihmiseksi. Se kuka kehtaa sanoa abortin tehnyttä murhaajaksi, hänen on syytä katsoa peiliin. Abortin teko ei ole varmisti kenellekkään helppo päätös vaikka kuinka tietää ettei ole kykenevä vanhemmaksi. Tilannetta ei paranna syytökset murhaajaksi. Kaikista meistä ei ole vanhemmiksi. Olisiko siitä huolimatta ettei mahdollisen lapsen vanhemmat pystyisi huolehtimaan lapsesta abortti väärin? Se jos mikä on itsekästä on jos päättää synnyttää lapsen eikä todellakaan ole kypsä vanhemmaksi. Lapsi syntyy silloin epävakaaseen perheeseen jossa tuskin voi kukaan hyvin.

Nuoruus on aikaa jolloin aletaan löytämään itsensä. Nuoruus on sekavaa aikaa jolloin kokeillaan rajoja ja rikotaan rajoja. Kasvetaan aikuiseksi. Todella harvalla nuorella on vakituista tulonlähdettä, joka takaisi rahojen riittävän lapsen hoitoon sekä oman terveyden ylläpitämiseen.  
Vastuu on kannettava teki sitä abortin tai piti lapsen. Se on jokaisen oma valinta miten asian hoitaa. On teinivanhempia ketkä pärjäävät hienosti, sitte on myös heitä keiden touhua saa seurata peloissaan. Miettiä miten lapsen käy saati vanhempien itse. On myös monia aikuisia jotka eivät sovi vanhemmiksi. Kaikista meistä ei ole vanhemmiksi, toisista on nuorempana kuin toisista.
Jos näen teinivanhemmat en katso heitä yhtään eritavalla miten katson muita vanhempia. Toiset pärjäävät hienosti lapsensa kanssa ja heille lapsen piti oli oikea valinta.

Yksi hyvä nyrkkisääntö on. Niin kauan kun ei ole pokkaa hankkia kunnollista ehkäisymenetelmää on parempi pysyä käsi-kädessä olossa. Jokainen joka kävelee kondomipaketti kädessä voi olla itsestään ylpeä. Sinä arvostat itseäsi, arvostat kumppaniasi ja näytät olevasi tarpeeksi kypsä siirtymään kädestä pitämisestä eteenpäin.

//vilu//

ps. Vekottimen pois ottaminen ennen siemensyöksyä ei ole ehkäisyä. Joten kiltit, nähkää se vaiva ja hankkikaa toimiva ehkäisy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti