sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Ystävät Masennus ja Ahdistus

Ahdistus on Masennuksen paras kaveri. He kulkevat käsi kädessä kiusoitellen aina uutta uhria. Masennus piikittelee ja haukkuu kiusattavaa "hyi mikä ruma läski kuole pois". Ahdistus tulee päälle ja ajaa uhrin nurkkaan. Ystävykset Masennus ja Ahdistus nauttivat nähdessään miten he tuhoavat uutta uhriaan pala kerrallaan. He eivät ole koskaan tyytyväisiä. Heille ei koskaan riitä mikään. He saavat vain lisää iloa nähdessään kuinka uhri ei enää jaksa. Ystävykset, Masennus ja Ahdistus on vieraita ketkä eivät helpolla poistu. He tahtovat jäädä asumaan luoksesi. He istuvat sänkysi reunalla nauraen ilkeästi. He nauravat nähdessään kuinka he ovat onnistuneet tehtävässään. Kuinka he ystävykset Masennus ja Ahdistus ovat jälleen tuhonneet jonkun elämän.

Kukaan ei kuule sinua. Kukaan ei kuule huutojasi. Kukaan ei oikeasti arvosta sinua. Ainut seuralaisesi matkallasi on ystävykset Masennus ja Ahdistus. He seuraavat sinua kouluun. He seuraavat sinua kotiin. He syövät iloisuuttasi ja takaisin antavat pelkoa. He ovat maailman ilkeimmät vieraat. Vieraat keitä kukaan muu kuin sinä et näe. Ystävykset Masennus ja Ahdistus tietävät sen. He tietävät miten muut pitävät sinua hulluna. He vain odottavat ja odottavat, että jäät heidän kanssa kaksin. 
Joskus Masennus ja Ahdistus kutsuvat juhliinsa uusia vieraita. Yksi heistä voi olla Itsetuhosuus. Itsetuhosuus on kolmikosta pahin. Hän ei jätä mitään jäljelle. Vain pysyvän muiston ruumiisesi mikä ystävysten Masennus ja Ahdistus jälkeen juuri ja hengittää. Itsetuhoisuus satuttaa sinua. Hän pistää sinut kärsimään. Samalla hän on antaa helpotusta. Saat tuntea jotain muuta kuin surua ja pelkoa. 

Nyt sinulla on jo kolme ystävää. Joskus sinulla oli muitakin ystäviä. Mutta nämä ystävykset Masennus ja Ahdistus ja heidän tuttava Itsetuhosuus eivät hyväksy sinulle muita kavereita. He tahtovat olla ainoat kaverisi. He tahtovat olla kanssasi kuolemaasi saakka. Kuolemasikin jälkeen he jäävät. He istuvat katsomassa, kun arkkuasi kannetaan. He hymeilevät kierosti. Ystävät Masennus, Ahdistus ja Itsetuhosuus. Heidän luokseen rynnistää kierosti nauraen viimeisin tuttavuutesi. Anoreksia. 
Ystävä, joka piti sinua paikallaan katsoessasi miten ystävät Masennus, Ahdistus ja Itsetuhosuus söivät kaiken ruokasi. Anoreksia varmisti ettet söisi. Koska olit läski jota ilman maailma olisi parempi paikka elää. Masennus huusi sinulle päivittäin sinun olevan lihava lehmä. Ahdistus puski päällesi ja Itsetuhoisuus oli ainut ystäväsi, joka auttoi sinut pois. Anoreksia nauroi kierosti vieressä hymyillen sinulle. "Vaikka mihinkään muuhun et pysty. Sinusta saadaan ainakin laiha".

Nämä neljä ystävää eivät lähde luontasi ikinä. He ehkävät poistuvat ja käyvät vierailemassa muiden kanssa. Mutta he varmistavat. Ystävykset Masennus, Ahdistus, Itsetuhosuus ja Anoreksia varmistavat ettet ikinä unohda heidän vierailuaan.


//vilu//

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti