keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Seksuaalisuuteni

Olen ihminen kenelle on tärkeää saada lokeroida. Silti inhoan lokerointia ja sitä miten yritetään änkeä jokainen omaan lokeroonsa. Kun yksinkertaisesti kaikille ei vain ole sopivaa lokeroa ja kaikki ei tahdo tulla lokeroiduksi. Toisille taas se oma lokero tuo tiettyä turvaan. "En ole ainut." Minulle on tärkeä, että voin luokitella omat psyykkiset sairauteni edes johonkin lokeroon, vaikka diagnoosit ovat lääkärejä ja hoitajia varten. Muu lapsuuden tunnehäiriö lokero antaa minulle turvan, minusta tiedetään mikä mättää. Lokeroinnin tarve on muissakin asioissa esim seksuaalinensuuntautuminen ja oma sukupuoli. Minulle on tärkeää voida lokeroida itseni sukupuolellisesti ja seksuaalisesti. Toisen mielestä tälläinen lokerointi on ahdistavaa, mutta minulle se on turva.


7-luokalla heräsin tietoisuuteen etten ole hetero etten vain mahdu heteron muottiin. Olin ihastunut tyttöihin ja olin ihastunut poikiin. Jälkeenpäin, kun muistelen ensimmäinen tyttöpuolinen ihastus ja kiinnostus tuli jo 5-6lk aikana. Silloin en sitä tunnetta osannut ihastumiseksi luokitella enkä varmaan alitajuntaisesti tahtonut. Muutamalla sukulaisellani on niin jyrkät mielipiteet seksuaalivähemmistöistä, ettei tytön tuominen kotiin olisi helppoa . Tyttöpuolisia ihastumisia tuli lisää ja silloin onnekseni osasin jo tunteen luokitella ihastumiseksi. Pidin itseäni pan/bi-seksuaalina. Sukupuolta en nähnyt merkitysellisenä vaan tahdoin olla vain rakastettu ja saada hellyyttä ihastukseltani.

Ketään ihastustani en osannut ajatella seksuaalisesti, pelkkä ajatuskin seksistä oli kuvottava ja pelottava. Kiinnostusta tottakai oli aiheeseen, mutta pelkkä ajatus omalla kohdalla puistatti. Nämä ajatukset saivat silloin minut epäilemään olenko sittenkään bi tai pan, kun en kiihotu/ole kiinnostunut seksuaalisesti ihastuksistani. Kouluissa puhuttiin oman kehon tutkiskelun tärkeydestä, että voi kumppanilleen kertoa mistä pitää. Minulle pelkkä ajatus oli vieras ja en ole vielä tähänkään päivään asti itsetyydyttänyt, koska en koe saavani siitä yhtään mitään. Joku voisi sanoa, että olen aseksuaali. Muttei aseksuaalinkaan määritelmä minuun ole sopinut.


Mikä sitten olen? Siitä en ole vielä itsekkään täysin varma, mutta juuri nyt tunnen olevani demiseksuaali. Hänelle, joka ei tiedä mikä demiseksuaali on kaikessa lyhkäisyydessään demiseksuaali on hän, joka ei saa kiimantunnetta eikä kykene seksiin ilman vahvempia tunteita. Siinä missä hetero/homo/pan/bi voi katsoa esim pornota ja tyydyttää itseään tai harrastaa yhden illan juttuja saaden seksistä kaiken mitä tarvitsee, demiseksuaali ei saa näistä oikeastaan mitään irti. Tottakai hetero/bi/pan/homo voi elää koko elämänsä ilman yhden illan juttuja ja olla kumppanilleen kokoajan lojaali. Tai näkee vain oman kumppaninsa ainoa ja oikeana seksikumppanina eikä edes haaveile toisen sänkyyn pääsemisestä.

Jollaan voi herätä kysymys demiseksuaalinen seksin harrastamisesta. Miten ja milloin sitä sitten tapahtuu? Ihan samalla tavalla kuin kaikilla muillakin. Demiseksuaali nauttii seksistä ja saa siitä kiimaa sekä tyydytystä. Mutta tätä kiimaa ja tyydytystä ei voi antaa muu kuin hän ketä kohtaan demiseksuaalilla on vahvoja tunteita ja luottamusta. Juuri nyt seurustelen pojan kanssa enkä voisi olla onnellisempi. Luotan kumppaniini täysin ja tunnen olevani rakastettu.


Sinä, joka mietit omaa lokeroasi mihin sovit. Älä stressaa siitä. Sinulle vielä selviää mihin muottiin sovit. Tee sisäisiä itsetutkiskelua ja miksi ei fyysisiäkin. Tutustu itseesi ja opi tuntemaan kuka olet ja mitä tahdot. Mitkä ovat sinun arvosi. Ikinä et voi tutkia itseäsi liikaa. Kysele ja ole utelias. Vertaistukea on saatavilla esim facebookista ryhmästä kultainen sateenkaari. Voin luvata, ettet ole yksin ajatustesi kanssa vaan joku muu pohtii samoja asioita. Ja mitä ikinä oletkin. Muista olet upea juuri sellaisena.


//vilu//

4 kommenttia:

 1. Tosi rohkea teksti! <3 Ja pakko sanoo et toi kuva mis nukke pitää tota sydäntä on ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ❤
   Itsekkin oon tuoho nukke kuvaa todella tyytyväinen.

   Poista
 2. Olen sua jonkun yhdeksän vuotta vanhempi ja tuntuu, että näistä asioista on nykyisin paljon enemmän tietoa saatavilla kuin silloin, kun olin itse sun ikäinen tai muutaman vuoden nuorempi. Koulussakin mainittiin homoseksuaalisuus jossain sivulauseessa ja se tuntui olevan opettajille tabu. Monelta murheelta olisi säästytty, jos olisi jossain kuullut, että kaikki ihmiset eivät ole pelkästään homoja tai heteroita. Ei olisi tarvinnut ehkä odottaa sen oman aseksuaalisuuden sisäistämistä ihan +20 ikävuosiin asti. Mutta joo, hieno postaus ja olen samaa mieltä siitä, että henkilökohtaisissa asioissani tuo lokerointi on sellainen tietynlainen turva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä oon tosi onnellinen et asioista löytyt nykyää tieto. Kehitys menny hirmuisesti eteepäin. Kouluissa pitäisi silti vielä enemmän termejä käydä läpi, minulle opetettu homo/lesbo, bi, hetero ja aseksuaali. Suht köyhäkattaus, mutta varmasti parempi kuin sinun nuoruudessa.
   Kiitos kaunis <3

   Poista